Pretraživanje na karti

karta

Ostalo

Tehnicka mehanika

Istaknuto · Pitanje postavio/la admin
u Srijeda, Prosinac 14 2011, 03:53 ·
Pozdrav imam 2 zadatka iz tehnicke mehanike iz kojih hitno trebam pomoc pa ako zna netko :
1)Brod tegle dva tegljaca. Oba tegljaca vuku brod istom silom F1=F2=180kN ciji pravci zatvaraju kut od 15 stupnjeva u odnosu na pravac kuta broda. Kolika je ukupna sila tegljenja? Zadatak rijesite analitickom i grafickom metodom.

2)Semafor je objesen na celicnom uzetu po sredini raspona od 28m. Uslijed tezine semafora G=460N uze nacini progib od 1m. Grafickom i analitickom metodom odredite sile u uzetu.
Nema dodijeljene oznake
Označi pitanje kao neriješeno
Odgovoreno - Pitanje je odgovoreno.
  • Odgovorio je saricfranko7 u Petak, Prosinac 29 2023, 03:30
    Prvo se treba odredit Ml=2m/1cm (ja sam tako odredio) i Mf=230N/1cm nacrta se G koja je u ovom slučaju duga 4 cm i u pola nje nacrtamo taj raspon od 28 m(14cm) i spojim krajnje točke njega s krajnjim točkama G i te crte su F1 i F2 i samo ih pomnožimo s Mf .a analitički način ne znam

Dodaj odgovor Vaš odgovor

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 93