Hrvatski
Razlika između riječi slijedeći i rijeći sljedeći koju Vam neće otkriti spell checker. Postoje riječi koje su po obliku vrlo slične, a po smislu različite, pa ih ljudi često miješaju. Razlika je u refleksu jata, primjerice u sljedeći i slijedeći ili pak u svjetleći i svijetleći.

Sljedeći je pridjev. Znači "idući", i često ćemo ga čuti u liječničkoj čekaonici, recimo.

Slijedeći je glagolski prilog sadašnji i uvijek se veže uz predikat. Slijedeći tebe, izašao sam na sljedećoj postaji (znači, dok sam slijedio tebe, izašao sam na sljedećoj postaji).


Ili idemo ovako: Ivan je trčao svijetleći džepnom svjetiljkom znači Ivan je trčao i svijetlio džepnom svjetiljkom.

Za razliku od toga, svjetleći, kao i svaki pridjev, stoji uz imenicu: svjetleća reklama (reklama koja svijetli). Ili svjetleći metak (logično, metak koji svijetli).
Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (0)


Napišite komentar

busy
 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 102