Fizika
Fotoelektrični efekt je pojava promjene elektronskog rasporeda zbog djelovanja elektromagnetskog zračenja. A. Einstein je objasnio efekt tumačenjem da je svjetlost kvantizirana pojava. Foton energije E = hf izbije elektron iz tvari samo ako je energija fotona veća od energije veze W elektrona u atomu. Višak energije preda se elektronu kao kinetička energija.

E = hf = W + (mv2)/2

Energija veze (izlazni rad elektrona različita je za razne elemente. Ona je osobito mala za alkalijske elemente, zato i foton male energije (vidljiva svjetlost) može izbiti elektrone iz tog metala.

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (0)


Napišite komentar

busy

Ažurirano (Nedjelja, 12 Rujan 2010 13:17)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 84