Matematika

Ovo je najpoznatija srednja vrijednost. Može se izračunati na više načina. U statističkoj analizi aritmetička sredina najčešće se izračunava za vrijednosti numeričkog obilježja, pa je polazna veličina za izračunavanje aritmetičke sredine total. To je zbroj vrijednosti numeričkog obilježja elemenata osnovnog skupa. Za dobivanje aritmetičke sredine treba total jednako razdijeliti na svaki element osnovnog skupa.

Označimo li vrijednosti numeričkog obilježja sa X1, X2, X3, ..., Xn onda se aritmetička sredina za n vrijednosti obilježja izračunava kao n-ti dio totala:

 

X= (x1+x2+x3+ ... + xn) / n

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (5)


gost kaže:

14.03.2013
Glasovi: +1

gost kaže:

12.05.2013
Glasovi: +1

gost kaže:

14.11.2013
Glasovi: +1

gost kaže:

0
pitanje
Kako napisati postupak: odredi šest brojeva ?ija je aritmeti?ka sredina 3, a svaki je slijede?i od prethodnog ve?i za 0,4?
 
11.10.2015
Glasovi: +1

gost kaže:

19.01.2017
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy
Ključne riječi:

Ažurirano (Ponedjeljak, 13 Rujan 2010 10:04)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 90