Hrvatski

Putem je srela svoju prijateljicu s _uda, Mirtu. Mirta joj je pozvala na svoju ro_endansku proslavu u _etvrtak. To je njezin _etrnaesti ro_endan. _ur_ica je nastavila put, razmišljaju_i koji dar da joj kupi. Sjetila se da Mirta lijepo crta i odlu_ila joj pokloniti crta_i pribor. Vesele_i se ro_endanskoj proslavi, naletjela je na jednog _elavog _ovjeka koji se zapleo o lanac na kojemu je vodila Žu_u i vi_u_i pao. Djevoj_ica mu je pružila ruku da ustane. _ovjek se ljutito okrenuo, obrisao svoj _emper i šepaju_i nastavio svojim putem. Jedan mladi_, koji je _ogirao, glasno se smijao nemilom doga_aju. Nebo se po_elo obla_iti i _ur_ica shvati da je vrijeme da po_e ku_i. Odjednom se spustila pljuš_ina pa se djevoj_ica sklonila u slasti_arnicu. Nazvala je brati_a da do_e po nju svojim _ipom. Dok ga je _ekala, pojela je sladoled od pun_a s grož_icama, razmišljaju_i kako će sutra svoje doga_aje  pri_ati prijateljicama u školi. Brati_ je ubrzo došao i pojeo vo_ni kolač s grož_em, naran_ama i _okoladom. _ur_ica mu je prepri_ala doga_aje koje je doživjela ranije. Uputili su se ku_i, a _ur_ica mu je obe_ala da će sljede_i put povesti i njega u šetnju.

 

 

 

 

 

 

RJEŠENJA:

Putem je srela svoju prijateljicu s džuda, Mirtu. Mirta joj je pozvala na svoju rođendansku proslavu u četvrtak. To je njezin četrnaesti rođendan. Đurđica je nastavila put, razmišljajući koji dar da joj kupi. Sjetila se da Mirta lijepo crta i odlučila joj pokloniti crtaći pribor. Veseleći se rođendanskoj proslavi, naletjela je na jednog ćelavog čovjeka koji se zapleo o lanac na kojemu je vodila Žuću i vičući pao. Djevojčica mu je pružila ruku da ustane. Čovjek se ljutito okrenuo, obrisao svoj džemper i šepajući nastavio svojim putem. Jedan mladić, koji je džogirao, glasno se smijao nemilom događaju. Nebo se počelo oblačiti i Đurđica shvati da je vrijeme da pođe kući. Odjednom se spustila pljuščina pa se djevojčica sklonila u slastičarnicu. Nazvala je bratića da dođe po nju svojim džipom. Dok ga je čekala, pojela je sladoled od punča s grožđicama, razmišljajući kako će sutra svoje događaje  pričati prijateljicama u školi. Bratić je ubrzo došao i pojeo voćni kolač s grožđem, narančama i čokoladom. Đurđica mu je prepričala događaje koje je doživjela ranije. Uputili su se kući, a Đurđica mu je obećala da će sljedeći put povesti i njega u šetnju.

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (15)


gost kaže:

0
...
zakon može se nau?it
 
17.02.2011
Glasovi: +2

gost kaže:

0
...
aaa pre odli?nnooo smilies/smiley.gif
 
06.04.2011
Glasovi: +3

gost kaže:

24.10.2011
Glasovi: +1

gost kaže:

0
...
kako lako sa? idž ......smilies/grin.gifsmilies/cheesy.gif ahahahahahahahahhaha
 
24.10.2011
Glasovi: -1

gost kaže:

10.11.2011
Glasovi: -1

gost kaže:

12.11.2011
Glasovi: -1

gost kaže:

23.11.2011
Glasovi: -1

gost kaže:

0
...
jer iko zna koko se piše ?us ili džus
 
08.12.2011
Glasovi: +0

gost kaže:

12.12.2012
Glasovi: +1

gost kaže:

09.04.2014
Glasovi: +1

gost kaže:

23.09.2014
Glasovi: +0

gost kaže:

12.03.2015
Glasovi: -1

gost kaže:

0
fuj
grozno nista ne valja glupost najveca smilies/angry.gif
 
08.11.2015
Glasovi: +0

gost kaže:

09.01.2017
Glasovi: +0

gost kaže:

25.04.2017
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy

Ažurirano (Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 12:27)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Matematika
Matematika/Osijek
Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 88