Strani jezici

Kod opisivanja grafova, na engleskom jeziku, dobro se držati rasporeda po kojem se uočavaju/opisuju promjene:

I. vremenska varijabla (izuzetno bitno je vremenski definirati promjene: in 2010., two years ago, in first/second quarter, in period between 2006 and 2008, for 4 years etc.)

II. nadalje promatramo da li je promjena pozitivna - rast (a rise, a growth, an increse, an improvement, an upturn) ili negativna - pad (a fall, a decrease, a decline, a drop, a downturn...)

III. i na kraju kojom jačinom se te promjene dešavaju (dramatic, sharp, significant, sudden, rapid, steady, slow, slight, moderate...). 

Kod drugog koraka postoji opcija opisom promjene imenicom ili glagolom (dodavanjem to ispred za infinitivni oblik ili prebacivanje u past simple form), postoje i varijacije na temu promjena -> veliki rast (a jump...), veliki pad (a crush...),  nepromjenjena situacija (to stabilize, to level off...), i ostalo (to peak, to recover, to revive...)

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (0)


Napišite komentar

busy

Ažurirano (Utorak, 04 Listopad 2011 09:43)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 144