Matematika

Matematika težak predmet???

Nije matematika težak predmet. Matematika se ne može naučiti dan prije testa/provjere znanja. Matematiku treba vježbati. Vježbati od samoga početka iako su zadaci "mačji kašalj". Kasnije će taj "mačji kašalj" biti prijeko potreban za rješavanje nekih kompliciranijih problema. 

Matematika je jedan od predmeta koji se nadograđuje kako se odmiče školovanje. Da nismo radili zbrajanje i oduzimanje do 10 u prvom osnovne, bili bismo u nemogućnosti riješiti bilo kakav složeniji problem, kao npr. x+5 = 20. 

Teorija

Učenje teorije većina studenata/učenika smatra beskorisnom, no ona se može naučiti i vježbanjem. Jedina je razlika što se mora pričati sa samim sobom. Učenje teorije je i meni bez veze, ali sada je teorija prijeko potrebna pogotovo ako se radi o teoremima. Viša matematika zahtijeva poznavanje teorija, a isto tako i logičko zaključivanje.

Zadaci

Ne odlažite zadatke za zadnji tren! Rješavajte sve zadaće! Pitajte prijatelja koji zna za pomoć! Trebat će vam kasnije. Nije da ne znate kako riješiti zadatak, samo ne znate najbolji način. Provjerite zadatke, ako ne dođete do pravog rješenja. Provjerite predznak, i slične stvari jer sitnica može koštati ocjene. Vježbajte one zadatke koje ne razumijete da shvatite kako ih riješiti.

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (2)


gost kaže:

0
...
fvbhnndfui8o0jkkbniofguxdfjxdfjhsdfffrhjgjusmilies/smiley.gifsmilies/smiley.gifsmilies/wink.gifsmilies/kiss.gif
 
11.12.2012
Glasovi: -1

gost kaže:

21.04.2015
Glasovi: +1

Napišite komentar

busy

Ažurirano (Utorak, 10 Travanj 2012 08:46)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 235