Glazbeni

Fraziranje je raščlanjivanje glazbenog dijela u manje cijeline i izuzetno je  važno za lijepo izvođenje . Kao što je govor podijeljen u cijeline , zarezima , malim stankama , uzimanjem daha , tako je i glazba , poput govora razgovjetna , logična i jasna. Sve mora biti podijeljeno ( frazirano ) sa ukusom jer pretjeranim sitnim detaljiziranjem gubi se cijelina skladbe.. Lijepo fraziranje doista mo žemo usporediti sa glumcem i govornikom koji izražajno i slikovito izgovara teks  , podiže i spušta glas. 

Upute za fraziranje :

Pročitaj notni tekst ! Osjeti gdje je početak , a gdje završetak cjeline. Osjeti gdje je pravo mjeso za predah. Pronađi vrhunaca melodije , a gdje pad melodije. Pronađi gdje treba pojačati , a gdje oslabiti ton. Pronađi gdje treba ubrzati , a gdje usporiti tempo ( agogika ).

Fraza može imati dva , tri ili četiri takta i često se nalazi pod legato lukom jer je već uređena u notnom tekstu od strane autora .

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (0)


Napišite komentar

busy

Ažurirano (Nedjelja, 06 Listopad 2013 19:16)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 138