Glazbeni

Interes ove analize je čisto pragmatični sa ciljem bolje izvedbe klavirske skladbe. Kasnije se može povećati interes učenika za proširenu analizu glazbene teorije i harmonije.

Glazba i matematika su visoko organizirana područja sa pravilima i stalnom nadogradnjom, ali održavajući osnovna pravila koja su uvijek ista. Note u skladbi nisu proizvoljna fantazija skladatelja, nego visoko organizirane zvučne forme. 

Elementi analize :

Imenovati i prepoznati sve akorde u djelu , osnovne i obrate , kvintakorde i septakorde. Prepoznati harmonijsku progresiju  ,kadenze i odsivrati u slobodnoj improvizaciji. Prepoznati i odsvirati tonalitete i modulacije. Proučiti preko kojih stupnjeva se odvijaju modulacije . Proučiti kadencu i odsvirati je kao slijed čistih akorada .

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (1)


gost kaže:

10.12.2018
Glasovi: +0

Napišite komentar

busy

Ažurirano (Nedjelja, 06 Listopad 2013 19:16)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 93