Hrvatski

U sustavu vrednovanja primjenjuju se formativno i sumativno procjenjivanje učenikovih kompetencija.
Formativno vrednovanje koristi se u samo procesu učenja i usvajanja znanja, informacija i vještina, a sumativno vrednovanje se koristi za procjenjivanje kompetencija učenika u danom trenutku, najčešće na kraju polugodišta kao pokušaj objektivnog prikazivanja znanja i sposobnosti učenika, tj. učenikovih kompetencija, a ocjene se bilježe u školski imenik, indeks ili neki drugi zakonom propisani dokument.

Instruktori primjenjuju formativno vrednovanje u svrhu poboljšavanja učenikovih kompetencija i primjenjuju individualni prisup učeniku. Svrha formativnog vrednovanja u individualnom pristupu jest utvrđivanje ciljeva i zadataka nastavnog procesa te provođenje istih.
To bi u svakodnevnom primjeru značilo da instruktor bira metode podučavanja prethodno utvrđujući područja koje je učenik savladao te kako nadograđivati ostala područja koja treba savladati te mu pomaže u razumijevanju teksta i problematike teksta te povezanosti književnih tekstova sa svakodnevnim životom.

To djeluje motivirajuće i učenici uočavaju svrhu učenja i njegovanja hrvatskoga jezika te imaju bolje ocjene u školi tj. postaju jezično i komunikacijsko kompetentni što se odražava i na sumativno vrednovanje koje se prati u školskom imeniku.

Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje
Komentari (0)


Napišite komentar

busy

Ažurirano (Srijeda, 21 Siječanj 2015 18:12)

 

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 130 i Članova: 2