Matematika
Matematika/Zagreb

Pretraživanje na karti

karta

Strani jezici

mr.sc. Natalija Kornhauser Mesarić, prof. Popularno

PROFESORICA GERMANISTIKE i SUDSKA TUMAČICA ZA NJEMAČKI JEZIK, magistra znanosti na području njemačke književnosti.
Imam 30 godina iskustva u prevođenju, podučavanju na svim razinama znanja kao i u održavanju tečajeva. 10 godina vodila sam vlastitu školu stranih jezika u Zagrebu. Radim kao prevoditeljica i tumačica na području prava, financija, IT-a i osiguranja. Ako razmišljate o načinu učenja njemačkog jezika uzmite u obzir mnoge prednosti koje vam pruža individualna nastava - možete pitati sve što vas zanima i izvan redovnih termina poduke, moja je pažnja na satu usmjerena samo na vas, plan i tempo rada oblikujem prema vašim potrebama i predznanju. Termine birate sami kako ne biste bili pod pritiskom vremena i drugih obaveza, a možete učiti i iz udobnosti vlastitog doma (skype). Zbog svih navedenih čimbenika gradivo je moguće savladati mnogo brže, ležernije i temeljitije nego što je to slučaj na grupnim tečajevima. Polaznici dobivaju moj pregled gramatike prema područjima i mnogo dodatnih materijala koji prate nastavu. Radim prema vrlo kvalitetnim udžbenicima. Navodim približno trajanje pojedinog stupnja: modul A1 (8 lekcija - 36 školskih sati, na tečaju ca. 120), modul A2 (10 lekcija - 52 školska sata, na tečaju ca.120), modul B1 (12 lekcija - 72 školska sata, na tečaju ca.180). Moduli B2, C1 i C2 zahtjevniji su u odnosu na prethodne razine. Stvarno trajanje pojedinog modula ovisi isključivo o vašem radu i zalaganju jer je učenje stranog jezika u odrasloj u odnosu na dječju dob jednostavno drugačiji proces koji pretpostavlja ne samo odgovoran i stručan pristup nastavnika, već i marljiv rad polaznika. U protivnom ne možemo očekivati zadovoljavajuće rezultate. Važno je također da je nastavnik profesor jezika koji izvrsno poznaje gramatiku, a ne samo izvorni govornik. Stoga od samog početka učenja naglasak stavljam kako na konverzaciju, tako i na učenje gramatike jer je samo na taj način stečeno znanje kvalitetno i možete ga primijeniti u novim situacijama. Na višim se stupnjevima manjkavo znanje gramatike pokazuje kao velik nedostatak. Radimo li isključivo na konverzaciji, a to je mnogima vrlo primamljiv način učenja jer misle da će im jezik sam od sebe ući u uho budu li samo pričali i to najčešće ipak vrlo pogrešno, u velikoj smo zabludi. Njemački nije jednostavan jezik, no ima svoja čvrsta pravila i na mnogo toga se mora paziti te je stoga nužno od početka stvarati kvalitetne temelje. U suprotnom samo gubite u prvom redu vaše dragocjeno vrijeme, a onda i novac. Konverzaciju radimo obavezno, ali na razini i u granicama vašeg trenutnog znanja. Gradivo objašnjavam metodički razrađeno i na lako razumljiv način. Pripremam i za polaganje međunarodno priznatih ispita na Goethe institutu. Moji učenici postižu izuzetno visoke rezultate što svjedoči o njihovoj odličnoj pripremljenosti. Moguća je poduka i putem skypea.
Instrukcije
  • Osnovna škola
  • Srednja škola
  • Fakultet
Adresa
Dugi dol 13, Zagreb
Mobitel
091 4899 831
Pregleda
15698
Dolazak
ne
Objavljen
12.12.2022
Karta
Komentari (42)
odTereza, Ožujak 21, 2019
Profesorica Natalija iznimno je stručna i metodična, a istodobno srdačna i pristupačna. Vrlo jednostavno, jasno i egzaktno objašnjava novo gradivo. Jednako su zastupljeni i gramatika i vokabular i konverzacija. Fleksibilna po pitanju termina i dogovaranja. Vrlo kvalitetna i stručna nastava, kako za niže, a pogotovo ako se pripremate za više stupnjeve znanja njemačkoga jezika. Ako ste uistinu motivirani za učenje njemačkoga jezika, svakako preporučam.
Odgovor instruktora

Vaše stranice iz knjige sa svim onim silnim bilješkama po marginama, markiranim riječima i napisanim gdje sve ne stanu frazama :) smatram oglednim primjerom vrhunskog pristupa radu - motivacije, želje za znanjem i konačno prekrasnog napretka.

odMartina, Ožujak 20, 2019
Moj sin, ucenik nizih razreda osnovne skole, redovito dolazi kod prof. Natalije na poduku iz njemackog jezika i divno je vidjeti kako dijete s lakocom usvaja nova znanja i s veseljem ide na satove njemackog. Profesorica Natalija je vrlo strucna osoba koja zna kako prenijeti znanje na djeci zanimljiv i motivirajuci nacin, te ih pritom zainteresirati za ucenje jezika. Njezino znanje u kombinaciji s pravim pristupom daju odlicne rezultate koji se vide prvenstveno u djecjem interesu i veselom pristupu ucenju, a finalno i u odlicnim ocjenama. Za svaku preporuku!!
Odgovor instruktora

Najljepša Vam hvala. U radu s djecom od presudne je važnosti stvoriti ležernu atmosferu i dojam da se sve može lako savladati - malo crtanja, malo boja, asocijacija i odjednom je sve gradivo u glavi!

odKarlo, Ožujak 20, 2019
Kod profesorice Natalije dolazim 2x tjedno i jako sam zadovoljan načinom poduke. Paralelno čitamo tekstove, radimo gramatiku i vježbamo konverzaciju. Profesorica Natalija izrazito je susretljiva osoba koja bez ikakvih problema odgovori na sva postavljena pitanja i nejasnoće. Vidim osjetan pomak u razini znanja njemačkog jezika i veselim se nastavku suradnje. Zbog profesorice sam zavolio njemački jezik iako sam dugi niz godina “bježao” od njega.
Odgovor instruktora

Hvala Karlo! I meni je vrlo ugodno raditi kada učenik razumije i prihvaća potrebu načina rada kako ste je sami opisali. Drago mi je da osjećate napredak u znanju što je nužna posljedica urednog pristupa učenju, Vašeg osobito, a onda i mojeg.

odAna, Ožujak 15, 2019
Sa prof. Kornhauser Mesarić se već pola godine redovito slušam preko skypea. Ispočetka sam bila suzdržana prema tom načinu učenja jezika medutim profesorica me skroz razuvjerila u to. Vrlo pristupačna i stručna, za svaki moj upit ili neki nejasni dio uvijek ima spremne vec gotove dokumente sa upravo tim dijelom gramatike koji mi nije jasan, i kroz koji onda detaljno prodemo. Prilagodila se mom tempu i izvrstan je pedagog. Jako sam zadovoljna i veselim se našim daljnjim druženjima!
Odgovor instruktora

Hvala na Vašim lijepim riječima! Drago mi je da "nepovjerenje" prema načinu učenja putem skypea više ne postoji, čak se pretvorilo u pravo zadovoljstvo. Najvažnije od svega je da Vama štedi dragocjeno vrijeme. Dokumenti s gramatikom stižu sve rjeđe jer ste tako lijepo napredovali i u tekstovima ima sve manje nejasnoća. Sada dalje gradimo na dobrim temeljima i oslobađamo slobodno pričanje od mnogih gramatičkih prepreka. Ugodnim tempom nastavljamo dalje!

odMaja, Srpanj 6, 2018
S Natalijom se ‘’nalazim’’na Skyp-u svaku Subotu I Nedjelju vec gotovo godinu dana. Kada smo pocele uciti, niam znala reci ni rijec njemackog, ali vec nakon prvih nekoliko sati sam pocela primjecivati razliku. Trenutno zavrsavamo B1 razinu te se nadam da cu uskoro moci voditi konverzaciju na njemackom.

Nataliju bih preporucila jer jako lako prepozna vasu brzinu ucenja te prilagodi svoj tempo Vama. Isto tako se pobrine da objasni slozenu gramatiku na jednostavan nacin te da strukturu lekcija odrzi dinamicnom, korisnom i zanimljivom (vjezbe & gradivo). Iako se s Natalijom cujem preko Skyp-a, uopce nemam osjecaj da se radi o ucenju na daljinu te ne osjecam nikakvu razliku od ucenja licem u lice. Ukoliko niste u Hrvatkoj (ili u Zagrebu) I imate predrasude prema ucenju preko Skypa, vjerujte mi da za to nema razloga- posebno ako za Vaseg ucitelja izaberete Nataliju. :)
Odgovor instruktora

Draga Maja, mi se zaista samo čujemo na skype, čak se niti ne vidimo uvijek :))) jer nakon napornog poslovnog tjedna Vama je najljepše opustiti se u komfornosti svojeg doma i učiti bez potrebe da ste uvijek u "top" izdanju čega Vam je dosta i preko tjedna. Do naše subotnje "špice" u trenirci i uz kavicu lijep pozdrav!

odIrena, Lipanj 10, 2018
Definitivno se slažem sa svim već navedenim komentarima. Gospođa Natalija naučila me je učiti njemački. Fantastičan je i pedagog. Počela sam učiti njemački iz potrebe, zbog odlaska u inozemstvo. Potreba je u međuvremenu nestala - ostajem doma! Ali njemački s gđom Natalijom nastavljam učiti iz čistog zadovoljstva.
Sve pohvale na sistemu učenja, strpljenju i volji.
Gđu Nataliju preporučam svima koji žele naučiti njemački jezik.
Odgovor instruktora

Irena, Vi možete zaista biti uzor svakom učeniku. Toliko ste precizna, detaljna i marljiva, a zadovoljstvo postignutim rezultatima pokreće Vaše nove energije!

odRatko, Lipanj 9, 2018
S profesoricom Kornhauser Mesarić radim njemački preko Skype-a skoro godinu dana i mogu reći sve najbolje o njenom načinu rada. Do sada sam učio jezik u grupama i s 2-3 profesora preko Skype-a i mogu reći da sam najveći napredak imao pri učenju s profesoricom Kornhauser Mesarić, tako da ukoliko tražite instrukcije njemačkog kod profesorice, definitivno nećete pogriješiti.
Odgovor instruktora

Ratko hvala! Radimo i dalje na sigurnosti i spretnosti u komunikaciji i izražavanju. Svaku rečenicu okrećemo, pretvaramo iz pasiva u aktiv i nazad, širimo frazama pa opet od početka - na bezbroj načina :) pa ste onda sve sigurniji i sigurniji.

odJosipa, Lipanj 9, 2018
Zbog posla nisam u mogućnosti pohađati tečaj njemačkog jezika, stoga sam se odlučila na satove kod profesorice Kornhauser preko Skypa. Iz osobnog iskustava mogu potvrditi da i takva vrsta nastave ima stvarno dobru kvalitetu i ono što je prednost kod ovakvog oblika nastave je da se dogovarate kada vam odgovara termin. Profesorica je uvijek spremna pomoći oko svega, čak i kada čovjek ima pitanje izvan nastavnog termina i nebitno je koja je tema u pitanju, profesorica se uvijek potrudi pronaći odgovor. Vjerujte da je s tako pristupačnom i veselom osobom koja je uvijek spremna odgovoriti na vaša pitanja i koja se uvijek potrudi sve lijepo objasniti, još u nastavi jedan na jedan, stvarno gušt učiti nešto novo. Stvarno topla preporuka svima.
Odgovor instruktora

Hvala. Lijepo je raditi u terminima kada učenik nije opterećen drugim obavezama i ima vremena za sebe. Onda se informacije ležerno usvajaju i rad ne predstavlja napor, već zabavu i opuštanje.

odIvana Životić, Lipanj 8, 2018
Sve pohvale za profesoricu!Osoba sa velikim znanjem i iskustvom,dobro i razumljivo objasni tematiku lekcije(riječi i gramatiku).Uz njeno veliko znanje,motivirani ste za učenje ovog teškog jezika!Satovi su prema dogovoru,tako da dolazite kad vama odgovara,što je također važno!Na dobrom smo putu prema polaganju B2 ispita,što je i krajnji cilj!U svakom slučaju,u moru oglasa za učenje njemačkog jezika,ovaj je sigurno jako dobar izbor!Ohne Fleis,kein Preis!
Odgovor instruktora

Da, da. Bez muke nema nauke. Raditi se treba dosta, osobito na visokom stupnju, a i čitati što više i širiti vokabular. A tu ste Vi zaista primjer marljivosti.

odMirela Jajcanin, Lipanj 8, 2018
1 od 1 korisnika smatra ovaj komentar korisnim
Moj sin Luka koji trenutno zavrsava 8. razred godinama radi s prof. Natalijom i samo zahvaljujuci njoj ima odlican iz njemackog jezika koji uci od prvog razreda OŠ. Njen vrlo profesionalni pristup, trud, dodatni materijali, biljeznica ispunjena prijevodima, gramatikom, vremenima i ostalim pojedinostima ne mogu jednostavno nahvaliti. Najbolje Luka opisuje njen rad rijecima, citiram: “ Mama, da svi objasnjavaju ko Natalija, iz svega bi imao 5!” Iskren djecji komentar. Bolje ne moze.
Odgovor instruktora

Iako Luka sada kada je u srednjoj školi više nema njemački kao obavezan predmet izrazio je želju da nastavi učiti. To je za mene najljepši oblik pohvale!

odMia, Lipanj 8, 2018
Veliko hvala profesorici Nataliji! Krenule smo s radom prije samo tjedan dana, a moja nastavnica iz škole (1.razred jezične gimnazije) primjetila je veliki napredak u mom znanju.
Eh, da sam barem prije počela, a ne na kraju školske godine, imala bih cistu peticu.
Iskreno je preporučam, a mi cemo svakako nastaviti s radom.
Odgovor instruktora

Draga Mia, čujemo se na jesen i radimo svaku lekciju u miru i detaljno. Tako je mnogo lakše, gradivo se stigne naučiti, a uspjeh naravno ne izostaje.

odDario, Lipanj 8, 2018
Profesionalno, fleksibilno i efikasno u svakom smislu riječi.
Surađujemo već oko 7mj i svakako preporučam onome tko stvarno želi naučiti njemački pravilno i kvalitetno, bilo da se radi o školskim ili poslovnim potrebama.
Odgovor instruktora

Hvala Dario na riječima pohvale. Bez obzira na činjenicu da sada živite i radite u Njemačkoj mi i dalje učimo jer samo tako možete najbolje "profitirati" u njemačkog govornom okruženju.

odIvana Kanceljak, Lipanj 7, 2018
1 od 1 korisnika smatra ovaj komentar korisnim
Kod prof. Kornhauser Mesarić dolazim godinama jer mi grupno učenje nije odgovaralo. Volim samostalno odabrati tekstove ovisno o interesu. Dobar dio vremena smo radile i tekstove s pravnim terminima. Profesorica se uvijek uspije prilagoditi mojim željama.
Odgovor instruktora

Hvala Ivana, meni predstavlja također veliko zadovoljstvo u suradnji i interakciji s Vama proširivati znanja na području pravne terminologije.

odRenata, Lipanj 7, 2018
Sve pohvale profesorici Nataliji. Strpljiva, simpaticna i profesionalna. Izuzetno zadovoljni individualnom podukom. Topla preporuka svima!
Odgovor instruktora

Najljepša hvala! Izuzetno me raduje da je moja učenica uspjela nakon samo četiri sata rada dobiti vrlo dobru ocjenu! Trudimo se i dalje.

odVanessa, Lipanj 7, 2018
Jedna prije svega divna , divna žena! Uvijek vesela , izlazi u susret, a podučava vrhunski! Jako dobra atmosfera , detaljno obrazloženje za svaku nejasnoću. Uvijek na raspolaganju. Velika preporuka za divnu Nataliju. :) :)
Odgovor instruktora

Draga Vanessa, hvala na tako lijepim riječima. Sretna sam kada su moji učenici zadovoljni radom. Uvijek stojim na raspolaganju, samo šaljite sličice kada rješavate zadatke za zadaću!

odNikola, Lipanj 7, 2018
Nakon nekoliko godina učenja njemačkog u školama stranih jezika odlučio sam se za individualnu nastavu. Razlog je bio taj što nakon toliko vremena i potrošenih novaca i dalje nisam uspio propričati njemački, što je za mene bilo veliko razočaranje, jer inače tečno govorim engleski C1 i francuski B2. Problem je što je njemački donekle poseban sa svojom gramatikom i potrebno je dosta interakcije koju u je teško postići osim ako se ne radi individualno 1 na 1 sa profesorom. K tome profesor treba biti taj koji će učenika na najlakši naći naučiti, što često iz mog iskustva sa školama stranih jezika nije bio slučaj. Gđu. Nataliju bi svakako preporučio, jer mi je pomogla da napokon propričam njemački. Definitivno je nužno raditi sa nekim tko zna kako nekoga naučiti i drago mi je da više ne gubim vrijeme i novac.
Odgovor instruktora

Poštovani Nikola, drago mi je da ste prepoznali ono što uvijek naglašavam: malim ali koracima punim znanja najbrže se dolazi do slobode u izražavanju. Hvala na lijepim riječima.

odTea, Lipanj 7, 2018
Stručna i pedantna profesorica sa toplim pristupom i razrađenom sistematikom uz koju učim neprimjetno, a puno! :)
Velika preporuka od mene!
Odgovor instruktora

Tea, drago mi je da Vam učenje predstavlja zadovoljstvo iako Vam umjesto jednog dajem neprimjetno :) barem tri sinonima i još pokoju frazu za svaku novu riječ!

Dolazim profesorici Kornhauser Mesarić već skoro godinu dana i trenutno sam na B2 razini. Svakako preporučujem. Topla i srdačna osoba, a nadasve veliki stručnjak. Vrlo jednostavno objasni komplicirane stvari kojima obiluje njemački jezik, a i dobio sam mnogo dodatnog materijala u obliku skripti.
Odgovor instruktora

Dodatni materijali predstavljaju veliku pomoć. Za svaku važnu gramatičku cjelinu na koju radeći nailazimo odmah stiže prateće gramatičko objašnjenje u bojama. Pregledno i ključno - bez suvišnih detalja koji ionako nikoga ne zanimaju :))) i bez kojih se još dugo može. A kad dođe vrijeme, dođu na red i ti detalji.

odMartina, Lipanj 7, 2018
Prof. Natalija KornhauserMesaric istaknula se svojim pristupom ucenja i moje dijete je znatno napredovalo u njemackom jeziku od kad profesorici dolazi na poduku. Strucan i personaliziran pristup poboljsali su njegovo razumijevanje jezika, primjenu njemackog jezika u aktivnim (govornim) situacijama, a interaktivnim nacinom rada profesorica je stvorila pozitivan stav i visoku zainteresiranost djeteta, sto je na kraju rezultiralo i odlicnim ocjenama u skoli i afinitetu prema njemackom kao stranom jeziku. Svakako cemo nastaviti i dalje s podukama i iskreno preporucam prof. Kornhauser Mesaric.
Odgovor instruktora

Draga mama Martina, kada radim s djecom u nižim razredima osnovne škole važno mi je stvoriti opuštenu atmosferu. Tako učenje ne izaziva negativne emocije, dijete se ne osjeća opterećenim i sve uspijevamo napraviti. Zato šala, zabava i smijeh! A možemo napraviti i kokice ako je nešto baš teško, teško za naučiti :)

odIvana, Lipanj 7, 2018
Profesorica
Stranica 2 od 3

Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Stranica Moje Instrukcije za vrijeme školske godine bilježi preko 100 000 posjeta mjesečno, stoga nemojte propustiti priliku i popunite svoje slobodne termine s nama.

Imate objavljen oglas, istaknite ga:

  1. prijavite se na stranicu
  2. na oglasu kliknete na "Istaknite svoj oglas"
  3. sljedite jednostavne upute

Detaljniji opis i cjenik

classroom

Pišite lekcije i povećajte posjećenost svog oglasa

Pišite kratke lekcije i pomognite djeci u njihovoj potrazi za znanjem, a vaš oglas će biti prikazan u vrhu lekcije koju ste napisali. Na taj način možete i jednostavno dogovoriti instrukcije umjesto da vas traže preko tražilice u moru ostalih instruktora.

Detaljnije

Predajte novi oglas Istaknite svoj oglas i povećajte posjećenost do 6 puta

Novo! Imate pitanje? Postavite ga ovdje! Postavite pitanje Instruktori, odgovarajte na pitanja, jer su odgovori i komentari povezani sa Vašim oglasom
Trenutno aktivnih Gostiju: 213